Wie is Marc Joosten?

Wie is Marc Joosten?

Ik ben geboren in 1965 in het noorden van Limburg. Al vroeg ben ik vanwege opleiding en werk richting zuiden verhuisd. Na geruime tijd binnen de Paulus stichting ( nu stichting Pergamijn)  te hebben gewerkt in de zorg voor verstandelijk gehandicapten, heb ik in 2000 de keuze gemaakt om de opleiding tot maatschappelijk werker te volgen.

Ik heb ruime ervaring in het Algemeen maatschappelijk werk, heb enkele jaren als preventiemedewerker bij de specialistische GGZ gewerkt en de laatste 15  jaar als Medisch maatschappelijk werker binnen Zuyderland Medisch Centrum. Mijn aandachtsgebied daarin was de oncologie. 

Na mijn studie maatschappelijk werk heb ik de 4 jarige opleiding ervaringsgerichte hulpverlening en gestalt therapie gedaan maar ook verschillende andere cursussen.

Vanaf 2012 combineerde ik mijn baan als medisch maatschappelijk werker met een eigen praktijk voor psychosociale therapie. Met ingang van 1 januari 2021 richt ik mij enkel nog op de eigen praktijk in Stein.

Ik ben gehuwd en mijn partner heeft 2 kinderen, en intussen hebben we samen 3 heerlijke kleinkinderen. De kinderen en kleinkinderen nemen een belangrijke plaats in ons leven in.