Hoe werk ik?

Een geslaagde begeleiding begint bij het hebben van een klik met elkaar en daarnaast de intentie om met elkaar te willen werken.

Ik heb in mijn opleidingen kennis gemaakt met verschillende vormen van hulpverlenen. Psychosociale hulpverlening is geen eenheidsworst. Voor iedereen werkt een andere vorm. Samen kijken we welke vorm bij jou past.

Als psychosociaal therapeut heb ik holistische kijk op gezondheid. Met andere woorden, ik kijk niet alleen naar de klachten/problemen die je uitspreekt maar ook naar je gedachten, je gedrag, je lichaamstaal en je sociale omgeving. (Gezin/relatie, werkrelatie, vrienden) Alles hangt immers met elkaar samen.

Psychosiale therapie bestaat in vele vormen. Enkele vormen die ik toepas zijn hieronder kort beschreven.

  • Gestalttherapie: Deze vorm van therapie is gericht op het bewust worden van allerlei processen, het eigen gedrag en non-verbale en verbale communicatie. Hoe iemand spreekt, kijkt, beweegt, in het contact met anderen. Gestalttherapie gaat uit van het ‘Hier en nu’, minder van het verleden. Problemen in het leven komen we allemaal tegen maar hoe je daarmee omgaat is een keuze en dat kun je leren.
  • EFT: Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve vorm van relatietherapie, gericht op emoties en de verbinding tussen jou en je partner. Tijdens de therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.
  • Systemisch werken / ervaringsgericht werken: Gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een team of je sociale omgeving. Wat er in zo’n systeem allemaal gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet en waarom. Een kernmethode is dan ook een opstelling die een manier is om inzicht te krijgen in jouw plek in een systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei en waar je stappen kunt zetten naar de eventuele oplossingen.

Samen kijken we wat bij jou past!!!